2026 için THY kabin bagajı kurallarını net öğrenmek istiyorum. EcoFly ile ExtraFly arasında kabin ve kayıtlı bagaj hakkı nasıl değişiyor? El bagajı ölçüsünü aşarsam kapıda ücret çıkar mı? Tecrübesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.
2026 için THY kabin bagajı kurallarını net öğrenmek istiyorum. EcoFly ile ExtraFly arasında kabin ve kayıtlı bagaj hakkı nasıl değişiyor? El bagajı ölçüsünü aşarsam kapıda ücret çıkar mı? Tecrübesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.
2026 itibarıyla iç hat ekonomi için genel olarak şöyle: kabinde 8 kg + 1 kişisel eşya, ölçü 55×40×23 cm. EcoFly'da kayıtlı bagaj hakkı daha kısıtlı; ExtraFly ve PrimeFly'da kayıtlı bagaj ve değişiklik hakları daha geniş. Dış hatta sınıfa göre değişiyor, bilet kuralını mutlaka okuyun.
Kabin bagajı 8 kg sınırı kapıda her zaman tartılmıyor ama yoğun uçuşlarda görevli tartabiliyor. Sınırı aşarsanız kargo bölümüne alıp ücret yazabiliyorlar; riske atmamak lazım.
Miles&Smiles Elite kartınız varsa ek bagaj hakkı geliyor, bu çok işe yarıyor. Yurt dışı dönüşü çok alışveriş yapacaksanız önceden online ek bagaj almak, kapıda ödemekten belirgin ucuz oluyor.
Geçen sefer ExtraFly aldım; hem 1 parça kayıtlı bagaj, hem ücretsiz koltuk seçimi, hem de değişiklik hakkı vardı. Aradaki fiyat farkına değdi. Sırf kabinle gidiyorsanız EcoFly mantıklı.