Selamlar, geçen ay THY ile İstanbul-Bangkok hattını uçtum, yaklaşık 9 saatlik bir yolculuktu ve uzun zamandır merak ettiğim bir rotaydı. THY'nin uzak hat deneyimini paylaşmak istedim, çünkü bu hatta uçacaklar için derli toplu bilgi az.
Uçağımız A350'ydi ve açıkçası kabin beni baya etkiledi. Sessizlik ve havalandırma o kadar iyiydi ki 9 saatin sonunda beklediğim kadar yorgun inmedim. Koltuk arkası ekran büyüktü, THY'nin eğlence sisteminde film ve dizi seçeneği bol, zaman su gibi aktı.
İkram tarafında THY yine kendini belli etti. Do&Co imzalı iki ana servis çıktı, aralarda da atıştırmalık vardı. Ben uçmadan önce thy.com'dan özel yemek seçmiştim, normal servis arabası gelmeden benimkini ismimle getirdiler, bu detay hoşuma gitti.
Miles&Smiles üyesi olduğum için bu uçuştan ciddi mil biriktirdim, uzun hat olduğu için statü miline katkısı da iyi oldu. IST'de uçuş öncesi vaktimi de lounge'da geçirdim, orası ayrı keyifti.
Kabin ekibi ilgiliydi, su ve içecek için sürekli geçtiler. Tek küçük not, uçak doluydu ve uyumak için pencere kenarını seçmek iyi oldu.
Genel olarak THY ile bu uzak hattan çok memnun döndüm. Bu rotayı ya da THY'nin başka uzak hatlarını uçan arkadaşlar, sizin deneyiminiz nasıldı, nelere dikkat etmeli?